Sign In

Quick Wins


De minister voor Plattelandsbeleid wil investeren in De Wijers via quick wins en voorziet in 2014 daarvoor 80.000 euro. Quick wins zijn kleinschalige, kortlopende initiatieven zijn die gericht zijn op de kwalitatieve verbetering van het landschap met haar natuur- en culturele waarden. Ook op de verbetering van de recreatieve structuur, de regionale streekontwikkeling en het bevorderen van de samenwerking tussen verschillende betrokken partijen komen in aanmerking. De ingediende projecten moeten kaderen binnen de vier "Uitdagingen voor De Wijers" uitgewerkt door de partners van het project De Wijers. 

Lokale verenigingen, gemeentebesturen, provincie,  ondernemers, scholen of andere organisaties uit de Wijer-gemeenten (Diepenbeek, Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lummen en Zonhoven) kunnen financiële ondersteuning krijgen om kleinschalige projecten uit te voeren in De Wijers.

Initiatiefnemers kunnen een aanvraag indienen om hun project tot 50% (met een maximum tot 20.000 euro) mee te laten financieren door de Vlaamse overheid.

Het projectvoorstel moet ten laatste op 30 juni 2014 ingediend worden  bij het projectsecretariaat.

De projecten beoordeeld door een jury van experten, waarna een goedkeuring door de minister voor Plattelandsbeleid volgt.

De uitvoeringstermijn bedraagt 1 jaar vanaf de goedkeuring van het project.

Indien u of uw vereniging een idee heeft, aarzel niet contact op te nemen met de VLM. Zij helpen u graag verder met het indienen van uw projectvoorstel.

Gedetailleerdere informatie vindt u in het reglement met bijbehorend aanvraagformulier en declaratiedossier dat u vindt via deze link: reglement quick wins De Wijers 2014

De brochure "Uitdagingen voor De Wijers" kan u vinden via de onderstaande link: uitdagingen voor de Wijers

Indien u meer informatie of ondersteuning wenst of andere vragen heeft kan u steeds contact opnemen met het projectsecretariaat  via de volgende coördinaten:

 

Projectsecretariaat:      

VLM Regio Oost t.a.v. Stan Forier

Koningin Astridlaan 10

3500 Hasselt

tel. 011 29 88 44

email: stan.forier@vlm.be


Last modified at 11/3/2014 3:15 PM by System Account